FAQ

Hvornår er den bedste alder for omskæring?

Vi anbefaler at omskæring finder sted når barnet er 2-8 uger gammel. I den alder er indgrebet mest skånsomt og risikoen for komplikationer mindst.

Er omskæring farligt?

Styrelsen for Patientsikkerhed har konkluderet at der er lav forekomst af komplikationer i forbindelse med omskæring. Omskæring er kun sikkert i de rigtige hænder. Derfor fraråder vi på det kraftigste al omskæring som foretages af ikke-autoriseret og ikke-kyndige personer.

Hvilke risici er forbundet med omskæring?

De væsentligste risici er blødning og infektion. Andre risici er forsnævring i forhuden efter omskæring, adhærencer mellem huden og glans penis samt inflammation omkring urinrørsåbningen. I klinikken vil i blive grundigt vejledt i hvad i skal holde øje med og hvad man kan gøre for at minimere risikoen for komplikationer.

Er omskæring af drengebørn ulovligt?

Omskæring af drengebørn er ikke ulovligt når det foretages af autoriserede sundhedspersoner. D. 18.05.2021 nedstemte folketinget et forslag om at forbyde ikke-terapeutisk omskæring af personer under 18 år.

Mit barn er forkølet, skal jeg aflyse tiden?

Hvis dit barn er syg og alment påvirket, dvs. er sløv, træt, har nedsat appetit, evt. feber, evt. påvirket/fremskyndet vejrtrækning skal i aflyse tiden og evt. få barnet tilset af egen læge. Hvis jeres barn ’kun’ er lidt forkølet og har ’løbenæse’ kan indgrebet godt gennemføres.

Jeg vil gerne have en tid. Hvornår har i en ledig tid?

I bookingmodulet her på hjemmesiden kan i se tilgængelige tider som i kan booke. Vi har kun åbent bestemte dage og man kan ikke møde op uden en forudgående aftale.

Hvad skal jeg medbringe til klinikken?

• Barnets CPR-nummer eller sygesikringskort.
• Sutteflaske med sukkervand (kun relevant for spædbørn). Bland ca. 10gr. sukker i 100ml forkogt vand.
• Evt. modermælk/modermælkserstatning i sutteflaske.
• Ekstra bleer, tøj og løst tøj til de store børn som fx en traditionel kjortel.

Hvordan foregår betalingen?

Betalingen foregår ved fremmøde i klinikken. I kan se vores priser her.

Hvilken operationsmetode bruger i?

Vi bruger enten den klassiske metode med afskæring af forhuden og syning af såret med en selvopløselig tråd, eller ringmetoden Circumplast. Vi tager altid en dialog med jer om hvilken metode der er mest egnet til jeres søn.

Hvor længe har mit barn ondt efter omskæring?

Normalt har barnet lette smerter i 2-3 dage som kan klares med Panodil Junior 24mg/ml. Dosis er 0,5ml x kropsvægt/kg hver 6. time. Større børn kan få Panodil stikpiller eller smeltetablet. I klinikken vil personalet grundigt vejlede jer i smertebehandlingen af jeres barn.

Hvor længe går der før såret er helet?

Såret heler i løbet af 1-2 uger mens der kan være lidt hævelse i op til flere uger. Det kosmetiske resultat kan først vurderes efter 6 uger.

Hvornår forsvinder trådene som er der syet med?

Trådene opløses gradvist og falder af efter 3-4 uger. Nogle gange er der tråd rester efter 4 uger som man kan nulre af med fingrene.

Bliver barnet bedøvet?

Ja, barnet får anlagt lokalbedøvelse i klinikken. Vi anbefaler at i anlægger et lag Emla Creme (tryllecreme) omkring penisroden 45-60 min inden i kommer i klinikken. Dette for at bedøve huden inden barnet bliver bedøvet med lokalbedøvelse i form af injektion. Se afsnittet Forberedelse inden omskæring for vejledning i hvordan i bruger tryllecreme.

Hvis jeg bestiller en tid, kan vi så aflyse den hvis vi ikke kan komme?

Ja, I kan aflyse jeres tid her på siden eller ved at sende en sms til 20763516. Venligst aflys tiden i så god tid som muligt.

Skal begge forældre komme med i klinikken?

Vi anbefaler at begge forældre er med i klinikken. Hvis kun den ene forælder er til stede skal han/hun medbringe en fuldmagt eller skriftligt samtykke til omskæring af den anden forældre. Hvis man har fuld forældremyndighed, er det ikke nødvendigt med et samtykke fra den anden forælder.

Scroll til toppen