Hvornår er den bedste alder for omskæring?

Vi anbefaler at omskæring finder sted når barnet er 2-8 uger gammel. I den alder er indgrebet mest skånsomt og risikoen for komplikationer mindst.

Er omskæring farligt?

Styrelsen for patientsikkerhed har konkluderet at der er lav forekomst af komplikationer i forbindelse med omskæring. Omskæring er kun sikkert i de rigtige hænder. Derfor fraråder vi al omskæring som foretages ikke autoriseret og kyndige personer.

Hvilke risici er forbundet med omskæring?

De væsentligste risici er blødning og infektion. Andre risici er forsnævring i forhuden efter omskæring, adhærencer mellem huden og glans penis samt inflammation omkring urinrørsåbningen. I klinikken vil i blive grundigt vejledt i hvad i skal holde øje med og hvad man kan gøre for at minimere risikoen for komplikationer.

Er omskæring af drengebørn ulovligt?

Omskæring af drengebørn er ikke ulovligt når det foretages af autoriserede sundhedspersoner. D. 18.05.2021 nedstemte folketinget et forslag om at forbyde omskæring af personer under 18 år.

Mit barn er forkølet, skal jeg aflyse tiden?

Hvis dit barn er syg og alment påvirket, dvs. er sløv, træt, har nedsat appetit, evt. feber, evt. påvirket/fremskyndet vejrtrækning skal i aflyse tiden og evt. få barnet tilset af egen læge. Hvis jeres barn ’kun’ er lidt forkølet og har ’løbenæse’ kan indgrebet godt gennemføres.

Jeg vil gerne have en tid. Hvornår har i en ledig tid?

Via bookingmodulet her på hjemmesiden kan I se tilgængelige tider som i kan booke. Vi har kun åbent enkelte dage hver måned efter aftale.

Hvad skal jeg medbringe til klinikken?

Medbring barnets CPR-nummer eller sygesikringskort. Medbring sutteflaske med sukkervand (ca. 10gr. sukker blandet op i 100ml forkogt vand). Medbring evt. mælk i sutteflaske. Medbring ekstra bleer, tøj og løst tøj til de store børn.

Hvordan foregår betalingen?

Betalingen foregår i klinikken og vi tager imod mobilepay og kontantbetaling.

Hvilken operationsmetode bruger i?

Vi bruger enten den klassiske metode med afskæring af forhuden og syning af såret med en selvopløselig tråd, eller ringmetoden (Plastibell eller Circumplast). Vi tager altid en dialog med jer om hvilken metode der er mest egnet til jeres søn.

Hvor længe har mit barn ondt efter omskæring?

Normalt har barnet lette smerter i 2-3 dage som kan klares med Panodil Junior 24mg/ml.

Dosis er 0,5ml x kropsvægt/kg hver 6. time.

Hvor længe går der før såret er helet?

Såret heler i løbet af 1-2 uger mens der kan være lidt hævelse i op til flere uger. Det kosmetiske resultat kan først vurderes efter 6 uger.

Hvornår forsvinder trådene som er der syet med?

Trådene opløses gradvist og falder af efter 3-4 uger. Nogle gange er der tråd rester efter 4 uger som man kan nulre af med fingrene.

Bliver barnet bedøvet?

Ja, barnet får anlagt lokalbedøvelse i klinikken. Vi anbefaler at i lægger et lag Emla Creme (tryllecreme) omkring penisroden 45-60 min inden i kommer i klinikken.

Hvis jeg bestiller en tid, kan vi så aflyse den hvis vi ikke kan komme?

Ja, I kan aflyse jeres tid her på siden eller ved at sende en sms til 20763516. Venligst aflys tiden i så god tid som muligt.

Skal begge forældre komme med i klinikken?

Vi anbefaler at begge forældre er med i klinikken. Hvis kun den ene forælder er til stede skal han/hun medbringe en fuldmagt eller skriftligt samtykke til omskæring af den anden forældre. Hvis man har fuld forældremyndighed, er det ikke nødvendigt med et samtykke fra den anden forælder.