Omskæring ved klassisk metode

Bedøvelse
Jeres barn bliver bedøvet med lokalbedøvelse igennem to indstikssteder omkring penis. Selve bedøvelsesproceduren tager cirka 20 sekunder og kan være lidt ubehageligt for barnet. Efter bedøvelsen er anlagt skal i vente i cirka 20 min før den er slået an.

Proceduren
Når omskæringen foretages, er jeres barn bedøvet og kan ikke føle smerte. Omskæringen sker under sterile forhold. Først løsnes huden fra glans penis. Herefter fjernes forhuden vha. kirurgiske instrumenter. Så syes hudens indre og ydre blad sammen med en selvopløselig tråd. Den forsvinder selv i løbet af 3-4 uger.
Der lægges en forbinding omkring såret som skal sidde i 24 timer.

Forholdsregler efter omskæring

  • For at forebygge afføring og urenheder på forbindingen skal i dække operationsområdet med en tør serviet inde i bleen.
  • Behandling for smerter efter omskæring: Panodil Junior 24mg/ml, Dosis: 0,5ml x kropsvægt hver 6. time i 3 dage, herefter ved behov.
  • I skal sikre at der er vandladning indenfor 4 timer efter indgrebet.
  • Hold øje med blødning og kontakt klinikken eller vagtlæge (ved akut tilstand) herved.

Efter cirka 24 timer skal forældre:

  • Blødgøre forbinding under rindende vand og fjerne denne.
  • Når såret er tørt, smør med Fucidin salve 2%. Der bliver lavet en elektronisk recept på dette. I skal bruge salven morgen og aften i 7 dage.

Hos nogle spæd- og småbørn vil der være stort fedtomfang omkring penis på maveskindet. Herved kan fedtet skubbe forhuden frem så penis ligger gemt i den ‘fedtpude’. I de tilfælde skal forældrene skubbe forhuden jævnligt tilbage i det omfang den dækker glans penis. Dette er for at forebygge adhærencer (sammenklistring) mellem huden og glans penis. Man kan forebygge at det sammenklistrer ved jævnligt at smøre med en fed creme mellem huden og kanten af glans penis.

Inflammation
Inflammation er den proces hvorved huden og bløddele reagerer når der er vævsskade. Det er en helt almindelig reaktion efter omskæring at der er inflammation i området. Inflammation viser sig ved:

  • Let hævelse
  • Fibrin belægninger på såret og glans penis (hvide/gule tørre eller let fugtige belægninger)

Disse belægninger tørrer ud og falder selv af i løbet af en uge.

  • Misfarvning ved indstikssted er normalt.
  • Kontakt klinikken ved tvivlstilfælde.

Risici ved omskæring
Som ved al anden kirurgi er der risiko for blødning. Risikoen er størst det første døgn herefter stærkt aftagende. Det er normalt at observere lidt blod på forbindingen eller en blodplet i bleen men såfremt der er en pågående blødning (sivning eller større blødning) skal man presse på såret (kompression). Hvis det ikke stopper i løbet af få minutter, skal man kontakte klinikken telefonisk eller rette akut henvendelse til vagtlæge.

Risikoen ved infektion er til stede men meget sjælden. Tegn på infektion kan være:
Voldsom hævelse, sivning af pus, rødme, varme, feber, påvirket almentilstand, besværet vandladning. Såfremt I har mistanke om infektion skal I kontakte klinikken.

 

Send os en besked


Scroll til toppen