Omskæring med ringmetoden

Ringmetoden med Circumplast®

Kirurgisk klinik Brabrand er stolt af at kunne præsentere Circumplast® i Danmark. Circumplast® er en avanceret ring til omskæring af drenge, som er overlegen i forhold til den traditionelle Plastibell ring. Det er blevet påvist i flere studier, at brugen af Circumplast® er forbundet med en lavere risiko for komplikationer. Særligt er den velkendte risiko for, at ringen forskyder sig ned og sidder fast omkring penisskaftet med voldsomme smerter og besværet vandladning til følge, ikke til stede med Circumplast® i forhold til Plastibell. Dette bliver belyst i en artikel fra 2023, hvor der blev foretaget 1000 omskæringer med Circumplast. (Læs mere here)

Dette skyldes Circumplasts® helt unikke cylindriske form, som adskiller sig fra den traditionelle Plastibell ring. Circumplast® er produceret af den engelske medicotekniske virksomhed Novadien Healthcare og er godkendt af både den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA og UKCA-mærket i Storbritannien. Du kan læse mere om Circumplast® her

Se denne video for sammenligning af Circumplast® og Plastibell operationsteknik.

Information om omskæring med ringmetoden

Denne side beskriver hvordan omskæring med ringmetoden foregår, hvad I kan forvente efter omskæringen og hvilke forholdsregler der gælder. I anbefales at læse denne information inden fremmøde i klinikken

Bedøvelse:
For at sikre at jeres barn ikke føler smerte under indgrebet, vil han blive bedøvet med lokalbedøvelse givet gennem to indstikssteder omkring penis. Selvom bedøvelsesproceduren kun tager cirka 20 sekunder, kan det være lidt ubehageligt for barnet. Mens bedøvelsen anlægges, kan i med fordel give jeres barn sukkervand igennem en sutteflaske. Dette virker smertelindrende især for helt nyfødte spædbørn er overraskende effektivt. Efter bedøvelsen er anlagt, skal I vente i cirka 15 minutter, før den opnår fuld effekt.

Proceduren:
Når bedøvelsen er anlagt og er effektiv løsnes forhuden fra glans penis. Der placeres en plastikring omkring penishovedet og huden trækkes udover ringen. En stram snor bindes rundt om huden sv.t. det niveau hvor omskæringen skal foregå. Herefter klippes overskydende hud væk.

Huden hvor ringen sidder bliver sort og nekrotisk hvorefter ringen selv falder af efter 3-10 dage. Når ringen er faldet, skal i smøre med Fucidin salve på sårkanten 2 gange dagligt i 7 dage. Hvis ringen sidder fast i et lille stykke hud, så skal i lade det sidde og det vil selv falde af efter kort tid.

Forholdsregler efter omskæring

 • For at undgå afføring på forbindingen, skal I lægge et tørt papirtørklæde eller vaskeklud i bleen omkring operationsområdet. På den måde kan I skærme omskæringsområdet så ikke bliver forurenet af afføring.
 • Jeres barn kan have milde smerter efter omskæringen, især ved første vandladning. I skal behandle jeres barns smerter med Panodil Junior 24mg/ml. Doseringen er 0,5 ml pr. kilo kropsvægt hver 6. time i 3 dage, og derefter ved behov. Panodil Junior er i håndkøb og fås udover på apoteket også i enkelte dagligvarebutikker og Matas.
 • I skal sikre jer at jeres barn har ubesværet vandladning. Hvis jeres barn ikke har vandladning inden for 4 timer efter indgrebet, skal I kontakte klinikken.
 • Der kan være en lille sivning af blod efter omskæring og det er derfor helt normalt der er lidt blod i bleen. Det første døgn er der dog en lille risiko for en blødning som komplikation til omskæringen. Hvis der er en større blødning eller en aktiv blødning skal i kontakte klinikken. Ved akutte tilfælde skal I kontakte vagtlægen.

Sjældent ser man at ringen ikke falder af efter 10 dage. Hvis det er tilfældet, skal I kontakte klinikken hurtigst muligt. Hvis der er besværet vandladning og mange smerter skal i kontakte klinikken.

 • Penishovedet vil afhængigt af hvor sammenklistret huden har været til det inden omskæring, være sårbart og kan både væske og der kan dannes hvide/gule skorpebelægninger. Man kan med fordel smøre penishovedet med vaseline for at lindre det. Man kan også smøre med vaseline på bleens inderside for at forebygge at det væskende penishoved klistrer fast på den tørre ble.

Inflammation
Inflammation er en proces, hvor kroppen reagerer på vævsskade. Efter en omskæring er det normalt at opleve inflammation i område. I kan forvente:

 • Let hævelse
 • Rødme og hævelse af penishovedet
 • Fibrin belægninger på såret og glans penis (hvide/gule tørre eller let fugtige belægninger)
  Disse belægninger tørrer ud og falder selv af i løbet af en uge.
 • Let misfarvning ved indstiksstedet og på undersiden af penis, mellem penis og pungen, er normalt.
 • Helingstiden er normalt cirka to uger mens der kan være let hævelse i op til tre-fire uger. Det kosmetiske resultat kan først vurderes efter mindst seks uger.

Komplikationer ved omskæring
Omskæring kan medføre risiko for blødning i løbet af det første døgn efter operationen. Hvis der er en pågående blødning, skal I presse på såret med en forbinding, og kontakte klinikken indenfor åbningstid eller kontakte vagtlægen ved mere akutte tilfælde.

Infektionsrisikoen er til stede, men det er meget sjældent. Hvis der er tegn på infektion, såsom voldsom hævelse, pusudslip, rødme, varme, feber, påvirket almentilstand eller besværet vandladning, skal man kontakte klinikken.

Når ringen er faldet af og såret er helet:

Hos nogle spæd- og småbørn kan der være stort fedtomfang omkring penis på maveskindet, hvilket kan skubbe huden frem så penis ligger gemt i en “fedtpude”. Forældrene skal i disse tilfælde, når ringen er faldet af, skubbe huden jævnligt tilbage i det omfang, den dækker glans penis, for at forebygge adhærencer (sammenklistring) mellem huden og glans penis.

Sammenklistring kan ydermere forebygges ved jævnligt at smøre med en fed creme mellem huden og kanten af glans penis. Denne procedure anbefales man at gentage i forbindelse med hver bad så længe huden dækker en del af penishovedet.

Hvis I har mistanke om infektion eller andre komplikationer, bedes i kontakte klinikken.

Send os en besked


Scroll til toppen